sobota 24. srpna 2024

Hrušková povidla . . .

. . . pečená v troubě


2 kg hrušek omyjeme, odstopkujeme, odstraníme zbytky kalichu,  nakrájíme  i se slupkou na kousky (jádřinec obkrájíme a vyhodíme) a rozložíme na plech s vyšším okrajem. Polejeme 2  polévkovými lžícemi octa (já dávám domácí jablečný-recept zde-> KLIK).
Vložíme do trouby vyhřáté na 200-250 stupňů a pečeme 20-25 minut.

Nemícháme.

Pak hrušky rovnoměrně posypeme 250 g cukru krystal, opět nemícháme a pečeme dalších 15 minut.
Pak znovu rovnoměrně hrušky posypeme dalšími 250 g  cukru krystal a pečeme 15 minut.
Opět nemícháme.

Po upečení plech vytáhneme z trouby, hrušky polejeme 4 polévkovými lžícemi rumu a posypeme mletou skořicí (1/2 lžičky) a 3 v hmoždíři roztlučemýni hřebíčky.

Tyčovým mixérem vše rozmixujeme a plníme do sklenic, zakápneme povrch lžičkou rumu , zavíčkujeme a sklenice otočíme dnem vzhůru.

Pokud jsou povidla po rozmixování řídká, dáme ještě na  15 minut do trouby.


Tímto děkuji své paní vedoucí za dodání Fulneckých hrušek, díky kterým mohl vzniknout tento příspěvek.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.