pátek 5. července 2024

Růžový a levandulový sirup


Růžový sirup vlevo, zbytky levandulového sirupu vpravo:


Vyfoceno na židličce z vetešnictví ve Vítkovicích- můj včerejší úlovek.



Návod na výrobu růžového sirupu:

Nasbíráme 6 vonných květů chemicky neošetřených růží, odstřihneme z nich bílé části, pak květy propereme ve studené vodě a necháme okapat. Omyté květy pak vložíme do zavařeninové  sklenice a zalijeme 500 ml převařené vychladlé vody, zavíčkujeme  a necháme 48 hod. louhovat.

Po vylouhování vodu přecedíme přes plátno, květy vyhodíme,  do přecezené vody přidáme šťávu z 1 bio citronu, 1 lžičku kyseliny citronové a 600 g  cukru krystal. Mícháme průběžně až se cukr rozpustí. Pak přelijeme do sklenic, víčko zakápneme alkoholem a umístíme do chladu.

Spotřebujeme do několika týdnů.

Přidávám do toniku. 

Návod na výrobu levandulového sirupu zde->KLIK

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.