čtvrtek 11. července 2024

Z Hončovy hůrky

Pro účast na pátečních květinových dnech si jejich zakladatelka Helga stanovila pravidla, jejichž nedodržení může vést ke smazání příspěvku. Od roku 2023 převzala štafetu v organizování Friday-Flowerday Astrid (kterou tímto srdečně zdravím ze Severní Moravy). Po vypuknutí ruské agrese můj blog účast na pátečních květinových dnech přerušil, když nejlépe mé pocity vystihla naše ministryně obrany, která prohlásila, že "květinami ve vlasech a holubicí míru banditu  Putina nezastavíme".

A tak byla pro účast mého blogu na případných dalších květinových dnech stanovena vlastní speciální podmínka, která jde nad rámec těch, které byly stanoveny zakladatelkou Helgou:

"Jestli budeš chtít prezentovat květiny na Friday-Flowerday, zatímco kousek od našich hranic umírají lidé, musíš po dobu trvání ukrajinské války před vložením každého nového příspěvku poslat finanční příspěvek Ukrajinskému velvyslanectví určený k nákupu zbraní".

Speciální podmínka pro dnešek splněna,  a tak dnes představuji luční květy z výletu z Hončovy hůrky-viz příspěvek níže. Otlučená váza je z vetešnictví stejně jako židle. A na  dnešní dotaz Astrid, kdo má levnější kytici, bych chtěla odpovědět, že já.





Toto je foceno první den po natrhání květin na louce, kdy květy byly ještě po vložení do vázy povadlé a navíc foukal silný vítr.





Protože se mi nechtělo tu těžkou vázu přenášet, nechala jsem ji na studni, kam se přišly napít kachny.



7 komentářů:

  1. Wunderschön arrangiert auf dem Vintage Küchenstuhl, liebe Radka. Ein angenehmes Wochenende wünsche ich dir, lieber Gruß von Anna

    OdpovědětVymazat
  2. Vaše kytice je okouzlující, milá Katko! Jako z tatínkových luk! Obzvláště se mi líbí ta modrá. Samozřejmě jsem se hned podíval, kde je Hončová hůrka a dozvěděl se něco nového.
    Potěšily mě i poslední dvě fotky.
    Dnes je tu další den se spoustou přeháněk.
    S pozdravem!
    Astrid

    OdpovědětVymazat
  3. Guten Morgen liebe Katka,
    dein Wiesenstrauß sieht sehr schön aus und du hast ihn toll dekoriert.
    Liebe Grüße und ein schönes Wocheende.
    Tilla

    OdpovědětVymazat
  4. Ich liebe Wiesenblumen-Sträuße,
    einfach wunderschön !
    Liebe Grüße

    OdpovědětVymazat
  5. Ooh.. ich liebe diese Feldrainblümchen! Sie auf einen Stuhl zu präsentieren gefällt mir auch sehr. Ganz mein Geschmack!! Dazu noch eine Pflaume und eine charmante Ente. Perfekt! Liebste Grüße, Nicole

    OdpovědětVymazat
  6. Deine Wiesenblumen sind wie immer wunderschön arrangiert. So hübsch nostalgisch schaut das aus.
    Aber die Ente ist heute der heimliche Start des Posts.
    Ganz lieben Gruß
    Nicole

    OdpovědětVymazat
  7. Dein Wiesenblumenstrauß sieht wundervoll aus...toll in der rustikalen Keramikvase auf dem nostalgischen Stuhl.
    Lieben Gruß und ein feines Wochenende, Marita

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.