neděle 28. dubna 2019

Fleišmanka, Baroška a ty druhé.....

Baroška

Konečně nastal den D a včera jsme si dovezli z drůběžárny 4 roční slepice určené na porážku. Zkušenosti s chovem žádné, proto jsme se na akci připravovali víc než rok. Byl vybudován kurník ze zbytkového materiálu, co se válel různě po šopách.


Za největší slabinu zatím považujeme opevnění výběhu, které má slépky chránit před Mášou.

V drůběžárně si skupinka před námi brala 10 ks slepiček a jedna jim hned při transportu snesla vejce. Tiše jsme záviděli.

Investovali jsme i do koupě krmiva, které nám pan z drůběžárny nabízel s tím, že jsou na ně slepičky zvyklé a zaručeně ponesou.

Cesta domů proběhla v klidu, slepice zaujaly pozici v chumlu uvnitř papírové krabice, kterou držely až do cíle a jediný pohyb, který v autě předvedly, bylo výborné klopení zatáček.

Pak se rozpohybovaly, když je v otevřeném kufru auta zahlédla Máša, která se celá roztřepala a snažila se dostat za nimi do krabice. 

Pozici držely i za situace, kdy jsme krabici naklonili a chtěli, aby vylezly do kurníku. Tak se jim muselo pomoci rukou.

Členové rodiny dostali privilegium určit jim jména. Zatím jsou pojmenované na tuty dvě-první dostala jméno Fleišmanka, protože má totálně holé krčisko a údajně tím připomíná účes současného kapitána Baníku.
Druhá, která vypadá jako normální  slepice, nejvíc kvoká a nechybí jí žádné peří, nese jméno Baroška, protože prý nejhezčí hráč Baníku je Milan......
Do rána stihly slépky v kurníku udělat pořádný čurbes, spousta hoven, převržené krmítko, v něm nakaděno, ale..............................

.......stačily ze sebe vyplivnout 2 opravdová vejce a dneska dopoledne bylo v hnízdě  ještě vejce třetí!!!

Agente Bureši, jestli to tak půjde dál, už si od tebe žádné vejce nekoupíme!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.