úterý 30. dubna 2019

Aktuální skóre


V sobotu jsme si náš tým přivezli a v neděli, pondělí i dnes nám snesl každý den po třech vejcích.

Fleišmanka
Fleišmanka je nejzvědavější členka souboru, navíc neustále má potřebu do všeho klovat. Ano-je třeba si přiznat, že se jí skoro až bojíme. Vůbec se nedá vyfotit. Jakmile mě zmerčí, když chci zaujmout pozici s fotoaparátem, rozeběhne se naproti a hledá, do čeho klovnout dříve. Sklo objektivu je pro ni lákavý cíl, takže snaha o její vyfocení vypadá asi takto:
Čekám na moment, kdy si mě Fleišmanka nebude všímat, poté si dřepnu, aby se srovnala naše vzájemná výšková úroveň, snažím se zaostřit, vtom mě Fleišmanka zmerčí, rozbíhá se přímo naproti mě směrem k fotoaparátu, vidím její hlavu, jak se v hledáčku foťáku rychlostí blesku zvětšuje (detail divokých očí, pootevřeného zobáku...)a úměrně tomu se její obraz rozostřuje, snažím se rychle couvat, aby se obraz znovu zaostřil, ale je to marné, v poslední chvíli musím uhnout a vyhnout se kontaktu s úmyslem zachránit objektiv před poklováním.
A takto vypadá výsledek pokusu o pořízení snímku Fleišmanky:

  
 To stvoření už přes plot poklovalo i Mášu, takže přišlo na řadu připevnění drátěného pletiva. I to však byl problém, protože když bylo třeba provléknout drátek, klovala mě Fleišmanka nepřetržitě do prstů. Klove do všeho - do prstýnků na ruce, do houpajících se šňůrek od tepláků, do objektivu fotoaparátu. Protože se nebojí, jako jediná žere  zrní přímo z ruky.

Jak Fleišmanka přišla ke svému jménu bylo naznačeno již v předchozím příspěvku, takže pro připomenutí-je to proto, že svým vzezřením připomíná účes Jiřího Fleišmana-vyholeným krčiskem a hřebínkem, který nosí na stranu (jako Jiřího patka). 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.