Tyčinky z lískových oříšků:
16 dkg mletých lískových oříšků
14 dkg cukr moučka
12 dkg hladké mouky
8 dkg másla
2 žloutky
Tyčinky před pečením potřeme bílkem.
Poleva:
10 dkg čokolády
2 lžičky kakaa
4 dkg tuku + kousek másla
Smícháme ve vodní lázni
Perník:
Smícháme 35 dkg cukru krystal, 10 dkg Hery, 6 lžic medu, vrchovatou lžičku mleté skořice, 2 lžičky jedlé sody, 4 vejce. Dáme vařit, až začne bobtnat, vaříme ještě 5-7 minut za stálého míchání. Heru předtím můžeme rozpustit.
Na stole smícháme 1 kg hladké mouky, 1-2 lžíce oleje, citr. kůru. Uděláme důlek a po mírném vychladnutí vlijeme uvařenou hmotu, smícháme, vytvoříme lesklou kouli, vyválíme a krájíme vzorky.
Troubu 1/2 hod předehřejeme.
Před i po pečení perník potřeme našlehaným žloutkem.
Vanilkové rohlíčky:
14 dkg másla
18 dkg hladké mouky
7 dkg moučkového cukru
7 dkg mletých ořechů
Po upečení horké obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým.
Sunarky:
25 dkg cukr moučka
25 dkg másla
25 dkg Sunarky
1 lžíci kakaa
1 lžíci rumu
2 žloutky
1 vanil.cukr
lískové oříšky
kokos na obalování
Jetelíčky:
10 dkg cukru
10 dkg másla
10 dkg sádla
10 dkg ořechů
27 dkg hl. mouky
1 vejce
trochu prášku do pečiva
lískové oříšky celé
Medvědí pracny :
240 g hl. mouky
190 g másla
120 g mouč.cukru
90 g ml.ořechů
špetka ml.skořice
špetka ml. hřebíčku
(tady použito dýňové koření)
citr.kůra
Rozpustíme sádlo, vymažeme formičky a plníme je z poloviny těstem
Kolečka s Nutelou:
30 dkg hladké mouky
20 dkg tuku
10 dkg cukru s vanilkovým
1 žloutek
citron.kůra
Těsto před vykrajováním necháme v chladu odpočinout.
Slepujeme Nutelou.
Linecké:
30 dkg hladké mouky
20 dkg másla
10 dkg cukru s vanilkovým
1 žloutek
citron.kůra
Těsto před vykrajováním necháme v chladu odpočinout.
Důlkové koláčky:
210 g hl. mouky
210 g mouč.cukru
180 g vepř.sádla
50 g pomletých vlašských ořechů
10 g kakaa
Pečeme vychladlé 10 min na 155 stupňů
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na mé přečtení. Děkuji za pochopení.