neděle 27. října 2024

Máme nové přírůstky

 13.9.2024 nám zemřela divoce zbarvená kachnička běžce indického a od té doby chodil zbylý páreček po zahradě jako tělo bez duše, věčně se  oba běžci spolu někde schovávali, vyjímkou byly dny 14.9. a 15.9., kdy jsme byli zaplaveni a běžci měli z jezera kolem domu hotové Eldorádo. 

Bylo dovoleno pořídit nový páreček, který by pomohl ten původní osamělý pár rozveselit.

A tak jsme si včera pro dvě mladé divoce zbarvené kachničky zajeli do Třince. Přivezli jsme je navečer a rovnou je dali do kachníku, kam jsme předtím nahnali původní pár.

Chvíli to uvnitř kachníku halasilo, kačer se dobýval ven, nešlo mu to, noc spolu přežili a ráno po vypuštění už se od sebe nová čtvreřice nehnula na krok.

Máša byla skvělá jako vždy, dopoledne prohnala akorát jednu koroptev, co si dovolila zavítat k nám na zahradu, k novým běžcům se chovala, jako by sem patřili odjakživa.

Starší pár prováděl mladé kachničky postupně celou zahradou, všechno jim ukazoval, proběhlo několik  koupelí a vypadá to, že rozšíření chovu byl  dobrý nápad - starší kačer  se starší kachničkou úplně ožili, přestali se schovávat a začali automaticky plnit rodičovské role.














Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.