pátek 31. května 2024

Naše nové akvizice

 V pátek den volna, v plánu návštěva vetešnictví ve Vítkovicích, kde je otevřeno pouze v pracovní dny, takže se tam běžně nedostanu.

A s prázdnou jsme neodjeli:


Tyhle dva stolky jsem tam nemohla nechat. Hned po vyložení z auta byly obroušeny a vypadaly takhle:


Při broušení se otevřel šuplík a bylo v něm překvapení. Kromě štipky, která rychle utekla,šuplík skrýval i tento starý návod včetně ručně vyplněného objednávkového listu.



Obroušené stolky byly na omak tak sametové...... Klidně by mohly zůstat tak jak jsou. ...i když nějaký další nátěr by to asi chtělo.



Volba padla na křídovou barvu odstín Chicago Grey, Menší stolek  byl touhle barvou natřen celý ( a pak znovu přebroušen), u většího jen spodní část a vrch byl napuštěn lněným olejem. Tohle je výsledek:



Zřejmě finální umístění u domu:



růže Summer Song

 Poslední dvě fotky byly pořízeny přímo před nákupem ve vetešnictví, nikoliv u nás na zahradě. Za toto upozornění jsem už obdržela poděkování od dcery s tím, že za chvíli bude obojí k nerozeznámí.... 

Jinak K. ve vetešnictví poprvé skutečně taky něco obdivoval, a to dva starší retrobicykly s funkčním zvonkem, ozdobným drátěným opletem zadního kola a dalšími vychytávkami s tím, že budou určitě drahé, když vypadají tak zachovale a provozuschopně.

Obdiv mu vydržel do té doby, než na kola nasedli a odjeli na nich dva zákazníci vetešnictví, kteří na nich vstupní bránou vetešnictví projížděli takřka současně s námi  :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.