úterý 5. dubna 2022

Otázky



 Máme 8 slepic, 3 indické běžce a 2 psy.  Všichni jsou na nás závislí-dáváme jim vodu, krmení,vypouštíme je  na zahradu z kurníku, kachníku a Terry z domu na venčení.

A já od začátku války resp. od  vyřčení Putinových jaderných hrozeb přemýšlím a kladu si otázky, co s těmi zvířaty bude, když budeme mimo domov v případě nějakého útoku a nebudeme se moci vrátit.

Slepice si večer samy zalezou do kurníku, ale protože je nikdo nezavře, možná je tak v noci  sežere kuna. Když je nesežere, budou muset přečkávat noci v chladu v nezavřeném kurníku, ale časem jim dojde ve výběhu voda i krmení, začnou hladovět. To samé kachny. Asi ani slepice  ani kachny nebudou schopny odletět ze zahrady a dostat se k nějaké jiné potravě-zatím takovou letovou schopnost nikdy nepředvedly.

Terry si doma vyjí misku s granulemi, vypije všechnu vodu, první den jí začne být divné, proč se v obvyklém čase nevracíme domů z práce, bude čurat a kadit po domě a čekat na nás. A  při tom dlouhém čekání nebude chápat, proč jsme ji nechali samotnou a opuštěnou a nevracíme se. Zvenku možná bude slyšet štěkat Mášu, ale nebude se k ní moci dostat. Uplyne další den, dva, tři a nakonce asi umře žízní a hladem.

Nejvíc naděje vkládám do Máši-ta už několikrát předvela, že je schopná si něco ulovit a možná se skrz drátěný plot prokouše ven ze zahrady (v zimě to párkrát dokázala) a snad se zvládne o sebe postarat.

Tak možná by mi na tyhle otázky mohl odpovědět prezident alkoholik Zeman, který celou dobu svého mandátu věrně sloužil Putinovu režimu a pomáhal budovat Putinovo ego, které vyústilo ve válečnou agresi, nebo ještě lépe by mi mohli odpovědět Zemanovi voliči, díky nimž i přes všechny prasárny uskutečněné v prvním volebním období sedí Zeman na Hradě dosud......

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.