Den před samotnou výrobou si připravíme dostatek kostek ledu a nasbíráme levandulové květy.
Hydrolát připravíme takto:
Do hrnce nalejeme destilovanou vodu a umístíme napařovač. Do středu napařovače položíme keramickou žárovzdornou misku a tu obsypeme květy levandule, hrnec přikryjeme poklicí, kterou přiložíme "dnem vzhůru." Vodu v hrnci začneme ohřívat a na povrch pokličky začneme pokládat kostky ledu. Hydrolát se vysráží na vnitřní straně pokličky a postupně bude stékat do misky umístěné na napařovači. Jakmile se led na pokličce rozpustí, vodu z pokličky vylijeme a na pokličku dáme nové kostky ledu.
Za cca 30 minut získáme 100 ml hydrolátu-květinové vody.
Bez ledu bude výroba hydrolátu trvat mnohem déle.
Co 15 minut kontrolujeme, zda je pod napařovačem dostatek vody, v případě potřeby vodu doléváme, abychom hrnec nepřipálili.
Hydrolát uchováváme v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.