středa 17. října 2018

Šípkové mýdlo


Blíží se vánoce tak, je třeba vyrobit zásobu dárků.


Recept:

Nejprve si nasbíráme šípky, z nichž uvaříme čaj/výluh.
370 g kokosového oleje
180 g olivového oleje
50 g kakaového másla
50 g bambuckého másla
350 g slunečnicového oleje
380 g šípkového výluhu
144,77 g NaOH
extrakt z grepových jader
do roztoku vody a NaOH 1 lžíci soli na zpevnění
E.O. citron+palmarosa do 2 PL škrobu


Upozornění týkající se přírodních mýdel:

  • rychleji se spotřebovávají
  • není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
  • když pořádně nevyschnou, tak některé(podle druhu obsažených olejů) jsou hodně mazlavé
Z mých zkušeností je nejvhodnější při mytí s těmito mýdly používat následující typ žínky:




Tahle žínka dokáže vytvořit pěnu  takřka z každého přírodního  mýdla

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zaslaný komentář. Pokud jej u příspěvku zatím nevidíte, čeká na schválení. Děkuji za pochopení.